Mira Anna Barsa

Politici, připravujete zákony proti vandalismu a násilí imigrantů?

3. 06. 2015 11:30:57
Policie nemá pravomoci k okamžité pomoci při přestupku proti občanskému soužití - rušení nočního klidu, vandalismus apod. A jsme-li fyzicky napadeni? Naše zákony jsou k ničemu nyní. Příslušník Policie ČR v danou chvíli nepomůže.

Často z obavy o vlastní bezpečí se drží zpět a jeho obava z neadekvátního zásahu, kdy by mohl být naopak sám stíhán, je nám všem známá z různých zdrojů.

Naše policie je schopná jen mírumilovně vyjednávat a to i tváří tvář těžkému vandalismu nebo napadení. Pokud se dostaví včas, čekají nás výslechy, zápisky do notýsků a pozvání na služebnu. Pak se teprve rozhoduje, zdali bude někdo pachatele honit a jak s ním naloží. Také se dočkáme dotazů proč nemáme kamery a zda jsme se už obraceli na městskou přestupkovou komisi, zda jsme trestní oznámení již někdy podávali apod. Dvě, tři, čtyři hodiny trávíme čas někde na služebně policie nebo čas poté, kdy se vrátíme z nemocnice.

Při podání trestního oznámení se dozvíme, že jednání nedosahuje nebezpečnosti trestného činu a jde pouze o přestupky proti občanskému soužití. V takovém případě řeší věc obec a přestupek se musí projednat do jednoho roku od jeho spáchání. V takových případech vždy platí, že naší jedinou obranou je obrátit se na policii. Ta přestupek předá obci a proběhne jednání před komisí. Je to jediná možnost. Musíme se pokusit pro další takový čin zajistit svědky nebo jednání jinak dokázat. Potom bude uznána vina alespoň z přestupku. To je nekonečný absurdní kolotoč.

A chceme-li vyřešit např. hluk, špínu, zápach? Pak se musíme obrátit na hygienickou stanici. A k tomu jen taková perlička, i tato instituce má na udělení pokuty 1 rok od šetření a následného uznání ohrožení veřejného zdraví. A to je všechno.

My nemáme ochranu nyní, dalo by se říci mezi sebou, mezi přizpůsobivými a nepřizpůsobivými, co bude zítra? Zabývá se někdo přijetím nových zákonů a opatření?

Autor: Mira Anna Barsa | karma: 33.83 | přečteno: 1049 ×
Poslední články autora