Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dvě vzpomínky z mýho života:

Jako emigranti jsme si museli vymyslet nějaký příběh, proč máme dostat azyl. A ty vymyšlený povídačky o politickým pronásledování vykládalo snad 99 % emigrantů. Sice jsme později prokoukli, že stačilo zůstat za kopečkama dýl, než stálo na výjezdní doložce, což bylo trestný, a že bysme tudíž nebyli poslaní zpátky do ČSSR, ale tuhle možnost - bez vymyšlenýho srdceryvnýho příběhu - nevyužil skoro nikdo. Ono se pak na ten azyl čekalo dýl, když to byla taková prkotina.

Druhá záležitost je aktuální. To znám jednu ženu, co cvičí tai-či. Je toho dokonce lektorka. Ovšem v průběhu svého zájmu o tai-či a vůbec všechno čínské narazila na jednu čínskou rodinu, Čen. A ti přinesli do Evropy a vyučují nikoliv běžné tai-či, ale tai-či vušikung. To je takové tai-či, které umožňuje vysílat energii tak efektivně, že lze tou vyslanou energií i zabít člověka. Tak nebezpečnou vědu si v rodině předávali jen z otce na syna, posledním v rodu byl doktor Čen, který od svých 20 let trpěl na rakovinu slinivky, ale díky tai-či vušikung se dožil zázračně šedesátky. Ten zcela výjimečně předal svoje znalosti zeťákovi. No a pochopitelně ti zlí komunisti neměli nic jinýho na prácu, než lidi ovládající takové umění zničit, takže celý zbytek rodiny byl v Číně pozavírán a v kriminálech zahynul. Tai-či vušikung se člověk může naučit jenom u dcery a zetě Dr. Čena. Tak ta hodná žena pěkně všecky prachy, co vydělá výukou tai-či, utratí za to, aby se naučila tai-či vušikung. Dobrý, že, k čemu ti komáři jsou!

Takže co si asi myslím o lidech, kteří přijedou na Západ a začnou vykládat o politickém pronásledování na Východě. Kdybych se rozepsal o mé přítelkyni z Běloruska Olze, novinářce, která ve svých mladých letech s překvapením zjistila, že VŠICHNI běloruští azylanti v ČR chodí v Praze k tzv. "agenturám" (Bělorusům, kteří se tady už vyznají), aby si nechali napsat srdceryvný příběh o krvelačném Lukašenkovi a dostali na základě této historky azyl, tak píšu do půlnoci.

0 1
možnosti
Foto

No vždyť to říkám, pomáhejme těmto lidem, ale morálně. Ta adresa pod článkem je o morální podpoře!

0 0
možnosti

R^ Mám zkušenost z KV s mladými Rusy. Fotili se u sochy TGM (je tam taková milá lavička, sedával jsem tam, než došlo k uvedenému...) v domnění, že se jedná o Lenina. Rusky rozumím (povinná maturita), tak jsem jim naznačil, že se o Lenina v žádném případě nejedná. Nenechali si to rozmluvit a nějaké cedulka v latince je nezajímala. Je to prý Lenin a hotovo, a je to prý jeden z největších Rusů všech dob. Copak asi ruské školství a propaganda vyučuje na školách... Jinak, pokud jste z KV tak tam asi máte veselo.:-) No všude je něco.:-)

0 0
možnosti

No je to děsně dojemný, ale víte, jak dostala KGB tisíce agentů do celého světa? Přesně takhle. Já vím, že každej není agent, ale všechny musíte prověřovat. A jelikož duma odhlasovala zákony umožňující zásah ruské armády na ochranu rusky mluvících rusů, tak je ruská imigrace dneska dost na pováženou. :-)

0 0
možnosti
Foto

!!!!!!Ne, to nemělo dojmout, proboha! Každá země s tímhle hnusem je pro nás děsem! Já nejsem zastáncem politiky : "U vás je blbě, pojďte sem k nám!"

Já jsem chtěla ukázat, jak špatná je situace se svobodou v Rusku, co vše jsou ochotni lidé s ruským naturelem obětovat - tihle např. polovinu života, aby se dostali ... např. k nám. A to považuji za hrozbu !!!!!!

Pomáhejme jim např. jako Amnesty - morálně.

0 0
možnosti

Redakční blogy

  • Redakční
               blog
  • Blog info
  • První pokus
  • Názory
               a komentáře

TIP REDAKCI & RSS