Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Pěkný blog. Děkuji za něj. Také jsem včera večer psala blog na to téma a v podobném duchu. Ono totiž není jedno, jak kdo co řekne, a co teprve jde-li o prezidenta.

5 8
možnosti
BM

B96ě53t14k81a 72M87a34l16á

16. 1. 2015 10:55

V tomto případě je to zrovna zcela šumák. Neřekl nic státotvorného, ani státoborného. prostě odpověděl na otázku, kterou dostal.

6 0
možnosti
JB

Já myslím, že je to nedorozumění. Zeman nemluvil o všech postižených dětech. Postižení jsou různá a některá mentální prostě do normální školy nemohou.

11 0
možnosti
OP

Kdyby to, co řekl Zeman, řekl někdo vážený, bylo by to na pováženou. V dané situaci jde pouze o další blábol našeho prezidenta. Dík za článek R^

3 9
možnosti
Foto

Diskuze a zase diskuze a nespokojenost se situací určitě pomáhá :-)

1 0
možnosti
JO

Když mi bylo 12 let strávila jsem v Brandýse nad Orlicí několik měsíců. Bylo to ještě před revolucí, mám na to krásné vzpomínky - měla jsem vadu páteře, tenkrát se na to ústav specializoval. Když jsem se teď dívala na fotky všechno se mi vrátilo - ta kolonáda, nádhera. Dělali jsme tam několik koleček denně:-)

Prezident řekl, že pro určité děti se vzdělávání na běžné škole nehodí a má pravdu. 

Mám s tím zkušenost - popsala jsem jí už v diskuzi na blogu, který je zde zmiňován. Běžná škola jistě není problém pro vozíčkáře např. po nějakém úrazu. Ale je to problém např. pro některé děti s DMO. Ty více postižené děti nepotřebují jen vzdělání, oni musí i cvičit, není jim často rozumět, potřebují mnohem víc odpočinku než zdravé děti. Nezvládnou se 6 hodin v kuse učit jen s malými přestávkami, to je nemožné.

Je to strašně individuální a byla by hrozná škoda rušit ty speciální ústavy nebo speciální školy s tím, že všechny děti začleníme. Ono to skutečně nejde a ty děti by to mohlo moc poškodit. Pochopili byste to, kdybyste mluvili s rodiči některých těch dětí.

15 0
možnosti
Foto

Nelze všechny děti začlenit, opravdu ne a taky nelze, jak taky násilím?, nutit rodiče, aby se o své dítě starali. To možná nejde mnohem víc.

2 1
možnosti
VB

Myslím, že pan prezident rozpoutal diskuzi v otázce, která je vnímána jednostranně. Často to dopadá tak, že do škol, které jsou nedostatečně personálně a materiálně vybavené, jsou pod heslem začleňování přijímány děti, které na dané škole nemají vytvořeny podmínky pro své studium. Kromě pozitivních příkladů začleňování existuje zcela jistě celá řada negativních - o nich se ale nepíše. Umím si představit, že je lepší podpořit Jedličkův ústav, kde mají speciální počítače, speciální výukové programy, atd., než když se bude podporovat inkluze slepých žáků na 150 školách.

Je to vše o penězích - pokud o inkluzi jen kecáme, ale nevěnujeme na ni několik miliard ročně, tak inkluze neexistuje a stát si řeší své problémy bez ohledu na děti. Pokud stát tyto peníze nedá, tak je legitimní hledat optimální model, včetně podpory specifického vzdělávání zohledňujícího potřeby postižených dětí.

8 0
možnosti
Foto

To s Vámi souhlasím, ale vy dáte své dítě do ústavu na opačný konec republiky? Jak často za ním pojedete? Jaký vliv na jeho výchovu budete mít atd.atd.

1 1
možnosti
HM

po výroku pana prezidenta bychom pro něj asi měli vytvořit nějakou oddělenou instituci, kam bychom ho mohli separovat od společnosti pak by společnost byla šťastná 8-o

8 6
možnosti
Foto

Já si myslím, že by mu neškodila trocha diplomatického vzdělání, ale zase díky těmto kontroverzním výrokům vyvolává někdy potřebné debaty. Jako prezident z nás ale dělá ve světě bohužel maštal , chlív. To se mně nelíbí, ale zatím si neumím udělat názor , do jaké míry jsou všechny jeho excesy, ať už alkoholové či nikoliv nebezpečné. Jestli ale on nebude tak trošku obrácený satirik. Ať satirik takový nebo makový - prezident by jím být neměl, ne?

4 6
možnosti
Foto

J30a96k86u85b 47R54o89t14h

15. 1. 2015 18:14

Četl. Známá blábolilka vše pomotala, jako vždy.:-/

8 6
možnosti
Foto

Já vidím chybu jinde a opět je to mém případě otázka principu. Vidím chybu v tom, že snahy o začleňování jsou pachateli dobra vnímány, chápány a prosazovány opět PLOŠNĚ. Přitom každý případ je individuální a v takovém případě platí, že zařazení jedince může být jednoznačně traumatizijící jak pro zúčastněné na obou stranách, tak pro jejich rodiny.

28 0
možnosti
MM

Souhlas, navíc naše drahá protizemanovská a protiputinovská media opět opomenula souvislosti toho výroku a to, že byl odpovědí na dotaz a navíc měl i dovětek: http://domaci.eurozpravy.cz/zivot/111164-sikana-myslenky-prezidenta-zemana-kdyz-hovoril-o-integraci-handicapovanych-deti/

2 1
možnosti
Foto

J61a74k93u38b 82R56o39t25h

15. 1. 2015 17:47

Pan prezident je zkrátka Rusák. Jen ti (nekulturní Moskali) šli v krétském 5 hvězdě hotelu za managerem, že si nepřejí, abych se chodil koupat do bazénu, u kterého se vyvalují, neboť se jim hnusí pozorovat, jak v klidu před vskočením odložím protézu a po vydrápání se zpět zase nasadím a odkráčím do báru. Bylo milé, když mne poté, co jsem se vše dozvěděl, odstrčili jeden Belgičan a dva Britové s tím, že se nemám obtěžovat a oni jim rozbijou huby sami. Bylo milé, že Moskalům provozní ředitel sdělil, že je to jejich problém a že se můžou klidně chodit koupat jinam, což při jejich zvyku močit potají do bazénu uvítá. Bylo milé, že tam nebyl Zeman.:-/

4 5
možnosti
Foto

A to byli přesně ti tzv. "normální" , ovšem těžce postižení mentálně. Takoví, které jsme zde  hodně dlouho vyráběli!

1 1
možnosti
Foto

Celé jeho prohlášení je natolik vágní, že není vůbec jasné, co tím Zeman myslel. Vyhánět ze škol všechny nějak postižené by podle mě byla silná káva i na něj.

Navíc Zeman stejně nemá v dané oblasti žádnou pravomoc, takže jeho názorům není třeba přikládat velkou váhu.

8 1
možnosti
Foto

Ano, možná, ale návrhy zákonů vycházejí od zákonodárců a pokud nás problém zajímá a byť je i vágní, tak se můžeme zbláznit jak plamenně revoltujeme. Je to správné, jak jinak se naši zákonodárci mají dovědět co a jak nás pálí?

1 0
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2464x
Že nejsem dáma se snažím maskovat, výhodou je můj věk, je mně 54 a to je zatraceně hodně, abych občas něco pochopila, třeba jen systémem pokus omyl...