Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MM

Já se nestydím, protože media, při té dlouhodobé štvanici na Zemana opět zamlčela jak to bylo a vynechala souvisloti, otázku i dovětek prezidenta. Takže Vás vítám do klubu ovládaných mediokracií, od kterého já naštěstí nepatřím.

Tady je jak to bylo: http://domaci.eurozpravy.cz/zivot/111164-sikana-myslenky-prezidenta-zemana-kdyz-hovoril-o-integraci-handicapovanych-deti/

6 4
možnosti
BM

Pan Ovčáček to již uvedl na pravou míru: Pan prezident to tak nemyslel...

Já osobně lituji pana Ovčáčka, buď musí mít tak pevné nervy anebo je tak "oddaný" panu prezidentovi. Anebo... :-/

4 5
možnosti
MB

Já myslím, že svům způsobem postižená jste.  Alespoň neschopností orientovat se v informacích a chápat souvislosti. Bezbranná vůči mediální manipulaci.

Zeman přece vůbec nenavrhoval a neprosazoval izolaci postižených dětí. Vyjadřoval se směrem k pracovníkům praktických škol...a k zákonu, který by měl praktické školy rušit. Vyslovil názor, že takové školy mají svůj význam...a v tom má pravdu. Pro některé postižené jsou takové speciální školy prospěšnější. Vůbec to není o tom, že by tam chtěl povinně "izolovat" všechny postižené..

A vy na základě titulků z kontextu vytržených vět stvoříte takhle dojemný elaborát...

Svatá prostoto;-)

9 4
možnosti
Foto

A četla jste vše, co jsem napsala a pochopila to? Je to prosté! Třeba slovo míra je tam důležitá ;-).

4 1
možnosti
JT

Jestli se stydite, ze nejste ostizena, tak to je lehka pomoc. Nechte si uriznout nohu nebo vypichnout oko. I kdyz vy asi postizena jste. Nepostizeny clovek si na sve nepostizeni nestezuje.

4 6
možnosti
Foto

Ano, to jistě mohu, ale to mně nepomůže k tomu, abych těm lidem uměla kompetentně pomáhat, abych je brala jako sobě rovné, abych neměla předsudky, že to či ono neznají, neumí, nemohou, nerozumějí, abych je nepodceňovala, abych se jich neštítila, abych se jim nevyhýbala, abych v nich pocity méněcennosti nevzbuzovala, abych je prvoplánově pro jejich postižení sama nehandicapovala. A jenom tím, že se vedle těchto lidí naučíme žít, se budeme také přirozeně empaticky chovat a ne jako malá Jana nebo já, která se styděla, která si s tím, že někdo má v obličeji strašlivý exém, jednu nohu kratší nebo žádnou, má tiky nebo zkroucenou páteř neuměla poradit, protože jsem to nikdy neviděla. Aby naše zdravé děti pochopily, že existuje postižení, proto jim nebudeme sekat ruce nebo vypichovat oči, jak doporučujete...

3 1
možnosti

A slyšela jste to co řekl celé?

5 2
možnosti
JK

Ano souhlasím s vámi. Pojďte a uděláme společně petici a demonstraci za zrušení Jedličkova ústavu. Postižené děti jsou tam segregovány od zdravých dětí. Je třeba zbourat ty zdi hniloby a rozptýlit ty nebohé hluché, němé a jinak postižené děti mezi zdravé. Ať žije pravda a láska proti ZemanoviR^

17 4
možnosti
Foto

Tak...  tady, pane Kudláčku,  asi recese není na místě!

2 3
možnosti
JP

J65i89ř82í 47P81e33t32r

16. 1. 2015 11:17

jste jen další člověk paní Blogerko, který nic nepochopil

15 4
možnosti
RP

R17o30m89a95n 75P84o66l42á15k

16. 1. 2015 11:02

Paní autorka měla v dětsví dramatický zážitek , který na ní zanechal nehezký zážitek.

Nyní se sním podělila s ostatními a zřejmě se ji ulevilo. Co to má společného s názorem pana Zemana, který je prezidentem.

10 2
možnosti
Foto

Pan prezident a jiné méně či více významné osobnosti pronášejí výroky, které ovlivňují tím či oním směrem obrovskou masu lidí. Výrok pana prezidenta považuji za nešťastný, protože může nastolit další mnohá nesmyslná rozhodnutí, za něž se spousta těch, jež se to týká schová, těch, kterým se nechce složitě zjišťovat, řešit, organizovat, zařizovat - jednoduše pomáhat. Pane Poláku, pokud pan prezident, řekl, co řekl, a Vám škola, která se za jeho výrok schová, řekne, že vaše dítě patří do ústavu a vy si to myslet nebudete, bude váš boj za práva těžší a pokud narazíte na stejně pohodlnou sociální pracovnici, tak budete jezdit za svým dítětem třeba 500 km a ...? A na vývoj vašeho dítěte nebudete mít ani špetku vlivu , a kde je jeho vývoj citový, kde je vaše láska? A když si tohle dítě  vezmete jednou za měsíc domů, taky se vám může stát, že vaši přátelé nepřijdou, protože se budou tzv.  blbě cítit. O tom jsem psala, pane Poláku.

4 1
možnosti
ZJ

Při výroku o tom, že postižené a zdravé děti se cítí nejlépe, když jsou zvlášť, se prezident Zeman zřejmě řídil selským rozumem. A ten nemusí být vždy špatný.  Někteří učitelé dávají Zemanovi za pravdu. Možná však, že by bylo vhodné, aby tyto děti byly spolu po vyučování. Je možné také to, že slučováním zvláštních a základních škol se Ministerstvo školství snaží řešit kritiku z EU o diskriminaci romských dětí tím, že jsou umísťovány často do zvláštních škol.

5 1
možnosti
DK

Tak ono ruzne postizeni lide zakladaji vselijake spolky, ktere sdruzuji lidi se stejnym postizenim...Cili z toho tak nejak logicky vyplyva, ze jim asi spolu nebude spatne. A takovych pripadu je dost. Vsichni to povazuji za strasne fajn a tedka najednou je vsechno jinak a je to pro ty lidi straslive ponizujici. Ohledne toho vzdelavani by melo jit proste o stupen postizeni (at uz telesneho nebo dusevniho). Nicmene o tom vsem se v souvislosti se Zemanem nema cenu bavit, kdyz on mel na mysli konkretni situaci, ktera nijak nesouvisi s tim, co je psano v tomto a dalsich clancich. Tady proste funguje princip Zeman - cerveny hadr. cili vymyslim si chybnou interpretaci neciho vyroku, a pak ho za nej zkritizuji...

4 0
možnosti
BM

B70ě87t60k18a 10M80a20l72á

16. 1. 2015 10:54

Paní autorko, Zemana jsem nevolila, považuji jej za velmi kontroverzního a mnohdy i obhroublého muže, ale tentokrát to přepískli novináři. Zeman nehovořil o segregaci dětí s postižením. Hovořil o tom, že inkluze v některých případech může napáchat víc škody, než užitku. A v tom má pravdu.

13 1
možnosti
  • Počet článků 30
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 2464x
Že nejsem dáma se snažím maskovat, výhodou je můj věk, je mně 54 a to je zatraceně hodně, abych občas něco pochopila, třeba jen systémem pokus omyl...